Från starkast till vackrast & mest prisvärd

Denzir står för kvalitet i alla led och är din partner i en ofta snårig djungel av materialval. Vi har i dag en materialbredd från starkast till vackrast och mest prisvärd. Allt utifrån given indikation.

Allt startade med en tanke på 80-talet, att ersätta amalgam och metall i munnen. Material utvärderades och tidigt kom det att kretsa kring Zirconiumdioxid. Materialet var sedan tidigare använt till höftledskulor. Det visade att Zirconia hade goda egenskaper som tex. låg abrasivitet, hög styrka och ingen skadlig inverkan i kroppen. Ett stort projekt drogs igång för att utvärdera och certifiera materialet som fullgod tandersättning. Mycket arbete och stora resurser lades också på utveckling av den då nya tekniken som idag är självklar, nämligen CAD/CAM.
Mot slutet av 90-talet presenterades de första helkeramiska zirconia kronorna. Och kort därefter lanseras även broarna. Denzir blev CE certifierat och FDA godkänt. 2003 slår Nordens största produktionscenter för HIP Zirconia upp sina dörrar. Andra generationens slipmaskiner banar väg för den tuffa utmaningen att bearbeta det i särklass starkaste dentala ersättningsmaterialet för kron och bro.
Denzir AB är ett dotterbolag till Cad.esthetics AB och sköter tillverkningsprocessen för samtliga dentala produkter.
Bolagen har sina säten i Skellefteå.

Är du intresserad av vår integritetspolicy? Klicka här och läs mer om den.

Varumärken vi jobbar med 

För att vi ska kunna hålla vårt krav på god kvalitet nöjer vi oss inte med det näst bästa. Vi utvärderar kontinuerligt de material och leverantörer som vi jobbar med för att säkerställa kvalitet.

De varumärken som vi idag erbjuder är bl.a.: Ceramill®, Lavae.max®, ELOS Accurate®, VITA Suprinity® och Enamic®

Saknar du något? Kontakta oss gärna!